preskoči na sadržaj
Vijesti

ONI KOJI MIJENJAJU SVIJET

DOMETI ČOVJEKOVA UMA I KREACIJE ČOVJEKOVE MAŠTE


Tehnička škola Županja ostvarila je suradnju s Multimedijalnim centrom Studijem kreativnih ideja Gunja. Kako bismo upoznali, posvjedočili i predstavili njihov dugogodišnji rad, uputili smo se u njihovu kreativnu radionicu.

Željeli smo svjedočiti izvoru misaonih pobuda, nazočiti kreativnom procesu stvaranja te osluhnuti krajnji domet – poriv i ideju koji su najvećim rezultatom čovjekova uma – pisanom i živom riječju te filmskim ostvarajem.

O otpočinjanju rada i procesu stvaranja priupitali samo Josipa Krunića, prof. koji je odsanjao početke i iznio buduću viziju rada SKIG-a. Tonski zapis, koji dokumetira rad i polet SKIG-a, uobličen je u radijskom ostvaraju Oni koji mijenjaju svijet, a koji je potom upućen na smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo. Utemeljitelj SKIG-a, Josip Krunić, prof. te članovi SKIG-a predstavili su svoju kreativnost i maštovitost, a svojim su svjetonazorima uputili i na suvremenu tehnologiju i medije. U procesu su izradbe radijske emisije zaživjele kreacija, nadahnutost i srčanost! Željeli smo pobuditi misaone svjetove i veličati nadahnuti rad i stvaranje!

Tehnička škola Županja omogućila je uvid u dugotrajan i predan rad SKIG-a u okrilju školskih prostora, stoga su Josip Krunić, prof. i učenik naše Škole te član SKIG-a, Mirsad Mahmutović prikazali učenicima i djelatnicima Škole ponajbolja filmska ostvarenja njihovih misaonih dometa i kreacija mašte.

SKIG od 1960. godine potiče i njeguje nadahnutost, kreativnost i samoostvarenje kroz liteararno-novinarsko, radijsko, televizijsko i videofilmsko stvaralaštvo. Motreći i osluškujući neiscrpno vrelo kreatvnih zanosa i dometa SKIG-a, zaključujemo o dugogodišnjem ustrajnom i predanom radu njegovih polaznika i njegova tvoritelja.

Svjedočili smo istinskom porivu i nadahnuću, a koji će usmjeriti mlade jedinke njihovu samoostvarenju i novom životnom putu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nedjeljko Zobenica   datum: 23. 5. 2016.

Tražilica

RASPORED SATI


Vremenik

KALENDAR 2018./2019.


POPIS UDŽBENIKA

Slikovni rezultat za popis udžbenika


Koliko je sati?

 

 

 


Raspored informacija

Oglasna ploča

RADIJSKA EMISIJA

 

 


OFFICE 365

E dnevnik za roditelje i učenike


E dnevnik upute

Dokumenti

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

 

   

    

 

 

preskoči na navigaciju