preskoči na sadržaj
Vijesti

MOBILNOST IRSKA

          

 

PUTUJEMO I UČIMO  projekt mobilnosti u Irsku

 

Tehnička škola Županja provela je projekt mobilnosti u Irsku. Sudionici mobilnosti bili su učenici trećih i četvrtih razreda.

FOTO GALERIJA


Tehnička škola Županja provela je u razdoblju od 18.veljače do 4. ožujka 2017. projekt mobilnosti učenika u Irsku. Projekt financira Europska unija, a sredstva je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu Erasmus+ programa KA1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Projektom Putujemo i učimo ostvarena je mobilnost 20  učenika u Dublin, gdje su učenici zanimanja elektrotehničar i računalni tehničar za strojarstvo odradili stručnu praksu.

Partner u projektu iz Irske Martello Training osigurao je smještaj i rasporedio učenike u tvrtkama, gdje su uz dodijeljenog mentora obavljali poslove i zadaće iz struke.

  

Cilj projekta Putujemo i učimo je povezivanje teorijskog znanja s praktičnim radom kroz iskustvo rada učenika u inozemstvu;  učenici su upoznati s potrebom stalnog poboljšanja znanja i vještina kako bi stekli i zadržali konkurentnost na tržištu rada.

Specifični ciljevi su:

- upoznavanje s potrebama europskog tržišta rada i vještinama i kompetencijama potrebnima za rad na istome,

- poboljšanje znanja engleskog jezika,

- osamostaljivanje te stjecanje samopouzdanja i europskih građanskih vrijednosti.

Sudionici mobilnosti imali su priliku radeći u irskim tvrtkama procijeniti svoje znanje i vještine stečene kroz dosadašnje školovanje, a komunikacijom u tvrtkama, u obiteljima i u obavljanju svakodnevnih zadaća i usavršiti svoj engleski.

Nastavnici u pratnji, Igor Katona, ujedno i voditelj mobilnosti i Marko Dorotek, svjedočili su iznimnoj predanosti naših učenika na svojim radnim mjestima te bili na raspolaganju učenicima tijekom putovanja i boravka u Irskoj. 

U kulturološkom dijelu programa partner je osigurao predavanje na  kojem su sudionici upoznati  sa zemljom domaćinom, kulturnim i prirodnim obilježjima Irske, a boraveći u irskim obiteljima i s prehrambenim navikama  i načinom života uopće.  Slobodno vrijeme su iskoristili za obilazak Dublina, upoznali se s povijesnim i kulturnim obilježjima, posjetili glavne znamenitosti te  imali priliku osjetiti ćudljive vremenske prilike s kišom koje su specifične za Irsku.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nedjeljko Zobenica   datum: 7. 4. 2017.

Tražilica

RASPORED SATI


Vremenik

KALENDAR 2018./2019.


POPIS UDŽBENIKA

Slikovni rezultat za popis udžbenika


Koliko je sati?

 

 

 


Raspored informacija

Oglasna ploča

RADIJSKA EMISIJA

 

 


OFFICE 365

E dnevnik za roditelje i učenike


E dnevnik upute

Dokumenti

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

 

   

    

 

 

preskoči na navigaciju