preskoči na sadržaj
Vijesti

OTKRIJ SVOJE TALENTE

U Tehničkoj školi Županja upriličen je Europski tjedan vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju - Otkrij svoje talente!

Idejna je zamisao Europske komisije učiniti privlačnijim strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi, na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.


Tehnička škola Županja, Festo i Siemens prikazali su primjere izvrsnosti s područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, inovativne nastavne prakse, uspješne strukovne programe koji potiču naukovanja, primjere učenja na radnome mjestu, usavršavanja i prekvalifikacije te održivih partnerstava između poduzeća i obrazovnih ustanova.

Ravnatelj Tehničke škole Županja, Jozo Jurkić, dipl. ing. str., podsjetio je na izvrsnu dugogodišnju suradnju s tvrtkama Festo i Siemens. Učenici naše Škole nazoče teorijskom i praktičnom dijelu svojeg obrazovnog procesa u vrhunskom laboratoriju za hidrauliku, pneumatiku i mehatroniku, stoga je naša Škola primjerom izvrsnosti i među najopremljenijim je školama u Republici Hrvatskoj. Ravnatelj je izrazio svoje htijenje i nastojanje za daljnim radom i napredovanjem, stoga je najavio i daljnju suradnju s tvrtkom Festom, koja će i dalje biti izvorom najsuvremenije opreme za našu Školu. Izrazio je i svoju buduću viziju o našoj školi kao regionalnom Centru izvrsnosti za mehatroniku.

Jasminka Poje, dipl. ing. el. – IT manager i Antonio Radić, mag. mehatronike predstavili su rad tvrtke Festo i podsjetili su na okrilje tehnološke revolucije koja će iz temelja promijeniti način na koji surađujemo jedni s drugima, naše radno okruženje, poduzeća, upravljanje javnim i privatnim sektorom, stoga su predstavili 4. industrijsku revoluciju.

Marko Bunić, dipl. ing. el. i Miroslav Dadić, dipl. ing. el. podsjetili su na uspješnu dugogodišnju suradnju s Tehničkom školom Županja i predstavili su didaktični program tvrtke Siemens.

O 4. industrijskoj revoluciji možete motriti na priloženim poveznicama:

https://www.festo.com/cms/nl-be_be/56644.htm

https://www.automationworld.com/siemens-positions-itself-industry-40-example

Europskom tjednu vještina u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, u Tehničkoj školi Županja, nazočili su predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Grada Županja, HEP-a, Hrvatskih voda, Sladorane d.d. te srednjoškolskih ustanova iz Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine.

Ovaj su događaj medijski popratili Hrvatski radio Županja, Županjac.net, Glas Slavonije.

Članak iz Glasa Slavnije možete motriti na priloženoj poveznici:

http://slavonija.info/tehnicka-skola-zupanja-zeli-biti-centar-izvrsnosti/

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nedjeljko Zobenica   datum: 30. 11. 2017.

Tražilica

RASPORED SATI


Vremenik

KALENDAR 2018./2019.


POPIS UDŽBENIKA

Slikovni rezultat za popis udžbenika


Koliko je sati?

 

 

 


Raspored informacija

Oglasna ploča

RADIJSKA EMISIJA

 

 


OFFICE 365

E dnevnik za roditelje i učenike


E dnevnik upute

Dokumenti

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

 

   

    

 

 

preskoči na navigaciju