preskoči na sadržaj
O školi

O školi

Tehnička škola Županja je strukovna škola u kojoj obrazovanje traje četiri godine i u kojoj se školuju učenici za zanimanja:  elektrotehničar  i  strojarski računalni tehničar.


Laboratorij za elektrotehniku

 

Tehnološka linija upravljana IPC-om

 

Osim stjecanja općeg obrazovanja, matematičkog i  informatičkog znanja, učenici  se pripremaju za nastavak obrazovanja na tehničkim fakultetima, prije svega za elektrotehniku i strojarstvo. Nekoliko  mladih nastavnika stručnih predmeta bivši su učenici naše škole.

Škola je smještena na prvom katu  zgrade na adresi  Veliki kraj 42, zajedno s još dvije škole - Gimnazijom Županja i Obrtničko-industrijskom školom Županja.

Unatoč stereotipima koji vladaju da su zanimanja tehničar „muška“, našu školu uspješno polaze i djevojke (imamo i žensku sportsku ekipu).

Dame u radu na tehnološkoj liniji

 

Prednost je naše škole što smo mala škola, dobro poznajemo naše učenike, a  i učenici se međusobno poznaju i provode vrijeme zajedno i izvan škole. Mnoge od njih povezuju zajednički interesi i aktivnosti kojima se bave  kao što su: sportske aktivnosti (nogomet, rukomet,odbojka, šah...), glazba   i drugo.

Više od polovine učenika uključeno je u izvannastavne aktivnosti, prije svega sportske. Učenici su okupljeni u Školskom športskom klubu  te sudjeluju na natjecanjima.

Dugo godina učenici Tehničke škole postizali zapažene rezultate na državnim natjecanjima iz stručnih predmeta elektrotehnike i strojarstva.

Učenici se igraju u laboratoriju

 

Laboratorij za Mehatroniku (Modularne proizvodne linije MPS, pneumatika i hidraulika . . .)

 

Nastojimo u školi stvoriti  što bolje uvjete za rad, kako bi naši učenici stekli praktično upotrebljiva znanja i vještine potrebna za rad u struci od mogućnosti nastavka obrazovanja na brojnim sveučilištima do zapošljavanja kod poslodavaca  i samozapošljavanja.