preskoči na sadržaj
Vijesti

OBOJI SVIJET!

Učenici Tehničke škole Županja predstavili su se svojim kreativnim dometima – fotografijama, crtežima i plakatima u okrilju natječaja Oboji svijet! koji je organizirao Forum za slobodu odgoja. Kako bi predstavili svoju viziju tolerancije i nenasilnoga rješavanja sukoba, učenici su motrili svoju iskustvenu zbilju i prikazali svoju umješnost, odvažnost i kreativnost.


Filip Baotić fotografski je isječak usustavio trima skicama - fotografijama koje su konačan oblik zadobile tek u svojoj cjelokupnosti i sveobuhvatnosti. U suglasju je nemogućnosti komunikacije i međuljudskoga nerazumijevanja prikazano čovjekovo proturječje i razjedinjenost između zla, nehumanosti i bezumlja te dobrote, pravde i čestitosti. Mladić, koji je simbol nasilja, nalazi se u vrtlogu djevojčina zagrljaja, a koji je metafora humanosti, plahosti i dobrote. Boje njezina svijeta – crvena (simbolizira ljubav, nadahnuće i živost) i plava (simbolizira nevinost, krjepost i mir) zatomljuju njegov. Ona ga vodi putem samospoznaje – duhovnosti i čestitosti. Grčenje je djevojčinih prstiju prikazba njezine borbe i neodustajanja spram svijeta Onoga koji predstavlja njezino uporište i smiraj. Filip Baotić idejni je tvoritelj i fotograf, a rad je ostvaren u suradnji s Anjom Jovanovac, Markom Kučinićem (protagonisti idejne zamisli) i Norom Jovanovac.

 

Domagoj Bilušić predstavio je svoj bujan i metaforičan izričaj crtežom, a njegova je kreacija utemeljena na pomnom mitološkom izučavanju književnih ostvaraja. U okrilju je suvremenih previranja: nasilja, nerazumijevanja i netolerancije osmišljeno mitološko biće koje je svojim višestoljetnim vojevanjima i sučeljavanjem odustalo od čovječnosti. Njegovo je oruđe slomljeno i uništeno te je prikazana upitanost nad smislom nehumanosti, nepravde i bezumlja. Odricatelj se nasilja upućuje prema čovjekoljublju, humanosti i čestitosti. Upućen je podsjetnik spram nužnosti povratka miru, zajedništvu i harmoniji.

Melita Đordić svoja je promišljanja uobličila mišlju Zajedno svi i prikazala svoju viziju uljuđenoga društva, međusobnoga razumijevanja i tolerancije. Budimo zvona našeg zajedništva. Pobijedimo samoću smijehom i druženjem.

Karlo Krznarić uputio je misao – Stop drogi i nasilju. Neka ljubav i razum stvaraju. Oslobodimo se ovisnosti i negativnih znatiželja, nagovora prijatelja i rizika koji se teško plaćaju.

Učenike su budno motrile mentorice:

Slavica Lenić, prof. i Ljiljana Bilbija, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nedjeljko Zobenica   datum: 28. 10. 2016.

Tražilica

RASPORED SATI


Vremenik

KALENDAR 2018./2019.


POPIS UDŽBENIKA

Slikovni rezultat za popis udžbenika


Koliko je sati?

 

 

 


Raspored informacija

Oglasna ploča

RADIJSKA EMISIJA

 

 


OFFICE 365

E dnevnik za roditelje i učenike


E dnevnik upute

Dokumenti

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

 

   

    

 

 

preskoči na navigaciju